Terrasjesweer: Tijd om te BOB-en

Wie drinkt, rijdt niet met de wagen

De zomer is in het land. Een terrasje kan verfrissing bieden in de zomerse temperaturen. Maar wie een glaasje te veel op heeft en vervolgens in de wagen wilt stappen, doet dit best niet. Dronken rijden kan financieel nefaste gevolgen voor je hebben…

Alcohollimiet en financiële gevolgen

In België is de wettelijk alcohollimiet 0,5 promille. Laten we dit even anders tellen: bij 0,5 promille is het risico op een dodelijk ongeval maar liefst 2,5 keer groter. Wie dit overschrijdt, kan beboet worden door de politie.

Normaal gezien wordt de schade die jij veroorzaakt aan derden, gedekt door uw BA autoverzekering. Maar bij dronkenschap, een zware fout, zal jouw verzekeraar zich praktisch altijd tegen jou gaan keren. Jij zal dus alle schade moeten betalen. Dit kan oplopen tot een maximum van 31.000 euro.

Wie een omnium verzekering heeft, en dus de eigen wagen heeft verzekerd, zal bij dronkenschap ook tegen de lamp lopen. Jouw verzekeraar zal er hier ook voor kiezen om de schade niet te dekken.

De harde hand van de verzekeraar

Wie dronken heeft gereden, zal niet meer kunnen rekenen op het vertrouwen van de verzekeraar. Het kan zelfs zijn dat je van verzekeraar zal moeten veranderen. En een verleden met dronken rijden staat niet goed op jouw autorijden CV… Het is trouwens ook niet slim om hierover te gaan liegen.

BOB: Een slimme keuze

De enige zinvolle oplossing is dus niet drinken en daarna rijden. De Bob-Campagne speelt hier dan ook op in. Wie uitgaat, spreekt op voorhand af wie Bob is en dus nuchter zal blijven.

Meer info over de Bob-campagne: http://ikbob.be/nl