Een groene verzekering

Verzekeringen voor hybride of elektrische voertuigen

Wie beslist om toch wat groener te gaan leven, kan een hybride of elektrische wagen kopen. Het is niet enkel voordelig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wie de sprong waagt richting een meer ecologische samenleving, wordt beloond. Maar wat is het verschillen tussen hybride en elektrisch? En welke invloed heeft dit op mijn autoverzekering?

Elektrisch versus Hybride

Een 100% elektrische wagen verbruikt geen fossiele brandstof: hij rijdt volledig op elektriciteit met een accu en elektrische motor.

Bij hybride auto’s onderscheiden we twee soorten: De klassieke en herlaadbare hybride.

  • Een klassieke hybride heeft een warmtemotor (benzine) en een elektrische motor. De elektrische motor wordt ingeschakeld bij lage snelheid.
  • De herlaadbare hybride houdt hetzelfde in, maar de belangrijkste bron van energie is elektriciteit. Hij is krachtiger en duurzamer dan de klassieke versie.

 

Bezuinigen op uw verzekering

Het is een feit dat uw autoverzekeringspremie samenhangt met de kracht van uw wagen. Hoe meer kW, hoe meer u betaalt. Aangezien dat hybridewagens en elektrische wagens duidelijk heel wat minder verbruiken, dalen de kosten van uw autoverzekering.

Bovendien kan het afsluiten van een kilometerverzekering ook in uw voordeel werken. Er worden namelijk, in het algemeen, minder kilometers afgelegd met hybride auto’s.

Voordelig-Verzekeren

Wil je meer info over de soorten verzekeringen en de voordelen ervan? Contacteer ons dan gerust!