Terrasjesweer: Tijd om te BOB-en

Wie drinkt, rijdt niet met de wagen

De zomer is in het land. Een terrasje kan verfrissing bieden in de zomerse temperaturen. Maar wie een glaasje te veel op heeft en vervolgens in de wagen wilt stappen, doet dit best niet. Dronken rijden kan financieel nefaste gevolgen voor je hebben…

Alcohollimiet en financiële gevolgen

In België is de wettelijk alcohollimiet 0,5 promille. Laten we dit even anders tellen: bij 0,5 promille is het risico op een dodelijk ongeval maar liefst 2,5 keer groter. Wie dit overschrijdt, kan beboet worden door de politie.

lees verder

Trek veilig met jouw caravan richting het Zuiden

Heb ik een caravanverzekering nodig?

​De zomervakantie betekent voor veel mensen een autovakantie richting de zon. Een caravan is een goed idee om er eens op uit te trekken. Maar moet die caravan dan ook verzekerd zijn?

Verplichte BA

Wie een caravan bezit, moet meestal verplicht een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid hebben. Dit zorgt ervoor dat de schade die u bij een ongeval veroorzaakt aan derden, vergoedt wordt.

lees verder

Voordelig Verzekeren: De juiste keuze

Gebruiksgemak staat bij ons centraal

Er bestaan tal van vergelijkingssites voor verzekeren op het web. Voordelig-Verzekeren valt op tussen de klassieke websites door haar gebruiksgemak. Wij willen de, vaak, complexe verzekeringswereld dichter bij jou brengen.

Waarom je het best voor Voordelig-Verzekeren kiest, lees je hieronder:

Gemak

De website van Voordelig-Verzekeren is eenvoudig in gebruik. Alles is makkelijk en snel terug te vinden. Je kiest simpelweg het type verzekering en vult je voorkeuren in.

lees verder

Een groene verzekering

Verzekeringen voor hybride of elektrische voertuigen

Wie beslist om toch wat groener te gaan leven, kan een hybride of elektrische wagen kopen. Het is niet enkel voordelig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wie de sprong waagt richting een meer ecologische samenleving, wordt beloond. Maar wat is het verschillen tussen hybride en elektrisch? En welke invloed heeft dit op mijn autoverzekering?

lees verder

Omnium en mini-omnium Verzekeringen

Maxi vs. Mini: Wat is de beste keuze voor mijn portemonnee?

Wie een nieuwe wagen koopt en daarmee de weg op wilt moet een Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) afsluiten. Je kan het zien als het meest essentiële reddingsvlot bij een auto-ongeval: het gaat hier om schadedekking door wie in fout ging. Jijzelf kan dus nog steeds in fout gesteld worden.

Bovendien is je gloednieuwe auto dan nog niet verzekerd tegen andere soorten van autobeschadiging. Kies dus voor een luxueuze reddingsboot met een omnium of mini-omnium verzekering.

lees verder

Pagina's